pátek 12. 11.
BRATŘI /CZ + DRAHTHAUS /AT
19:30, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Bratři jsou nový objev na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky a techna. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie.

V roce 2017 vydali Bratři EP Monster a následující rok singl Manual. Od vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč, Colours of Ostrava nebo Chateau Perché (F), kde jejich vystoupení sklidilo velký úspěch. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip Monarch a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week, kde bylo jejich vystoupení vybráno mezi deset nejlepších live acts celého festivalu. Na podzim 2019 a začátkem roku 2020 se zúčastnili showcasů jako je Nouvelle Prague, budapešťský BUSH, MENT a prestižní showcase Eurosonic. Po něm byli vybráni mezi 16 umělců z celé Evropy na prestižní Music Moves Europe Talent Awards 2021.

V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem, se kterým pracují na debutové desce, která vyjde v druhé polovině roku 2021.¨

Ve spolupráci s Rakouským kulturním fórem v Praze.

O afterparty na Malé scéně se postará Zdeněk Lichnovský.


 
Doporučujeme