pátek 16. 10.
ZRUŠENO - PŮLNOC + FIKTIVNÍ ŠÍLENSTVÍ + DOMÁCÍ KAPELA
19:00, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Domácí kapela / Fiktivní šílenství / Půlnoc

U příležitosti vydání DVD s filmem Jany Chytilové The Plastic People Of The Universe, který natočila v roce 2001, se uskuteční společný koncert skupin Půlnoc a Fiktivní šílenství. Půlnoc vystupuje méně než zřídka, ale přesto se dá občas spatřit jak na festivalech, tak na pódiích rockových klubů a její koncert je vždy zážitek. Repertoár je postaven výhradně na skladbách Mejly Hlavsy, který Půlnoc založil v roce 1988 po rozpadu právě Plastic people.

Oproti tomu skupina Fiktivní šílenství vystoupí v Praze na své premiéře. Jak už název napovídá, jedná se o hudebníky ze skupin Fiction a Šílenství, dvou souborů opět Mejly Hlavsy, stěžejní postavy české undergroundové scény. Fiction i Šílenství byly jeho projekty z let 1994 – 2000 a přinesly několik hitů, jako např. Básníci ticha nebo Šílenství Jádro Fiktivního šílenství tvoří bratři Dušan a Jan Vozáryové, Eva Turnová a Jitka Charvátová, kteří jsou s jménem Hlavsy spojeni právě z těchto formací, novými posilami jsou kytarista Ivan Manolov a Petr Kučera na klávesy. Celý koncert tak připomene talent a nesmrtelný Hlavsův odkaz.

Třešinkou na dortu je úvodní vystoupení skupiny Domácí kapela Jana Brabce, dlouholetého bubeníka Plastiků, v jehož podání – společně s několika hosty – zazní na úvod pár písní, které publikum neslyšelo více jak 10 let.

Večer pořádá vydavatelství Guerilla Records v koprodukci s Palácem Akropolis.


 
Doporučujeme