pátek 27. 1.
HAUSE PLANTS /PT
22:00, Malá scéna
dočasně mimo provoz

info

Vezměte cool kapely ze začátku tisíciletí jako byli The Strokes nebo The Yeah Yeah Yeahs a přimíchejte k nim sarkasmus Arctic Monkeys a také volnomyšlenkářskou módu z lisabonské hipsterské čtvrti Bairro Alto. Získáte Hause Plants, čtveřici, která nikdy nepřestala věřit v sílu rock´n´rollu.

Portugalská skupina vznikla v roce 2020 a následující rok se přestěhovali do Brooklynu. Inspirovala je k tomu kultovní kniha Meet Me In the Bathroom mapující dění na newyorské garáž-rockové scéně začátku tisíciletí. V New Yorku si Guilherme Machado Correia, João Nunes da Silva, Dani Royo a João Simões pomalu budovali pověst koncertní klubové senzace a následně zaujali i singly a EPčky. V červnu 2022 o sobě dali výrazně vědět čtyřskladbovou nahrávkou Sleeping With Weird People, která vyšla na losangelském labelu Spirit Goth.

Název neodkazuje na promiskuitu členů Hause Plants, ale na bláznivé dva roky, které kapela prožila po odchodu z Portugalska do Ameriky. „Přestěhovat se do Broklynu se ukázalo být větším dobrodružstvím, než jsme čekali. Každý den jsem se musel sám sebe ptát: Kde to jsem, jak jsem se tady ocitl a kdo jsou tihle lidé?,“ říká zpěvák a kytarista Guilherme. Zajímavé věci se ale mohou zrodit jen z dobrodružství a Hause Plants jsou toho důkazem.

Tento koncert podporuje Liveurope. Liveurope je první celoevropská iniciativa podporující koncertní kluby v jejich snaze pořádat koncerty začínajících evropských umělců. Projekt Liveurope je spolufinancován programem Evropské unie Kreativní Evropa.


 
Doporučujeme