sobota 8. 10.
POST-HUDBA + NĚCO NĚCO
20:00, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

První ročník koncertní série PULZ čeká v říjnu jeden z jeho highlightů. Velký sál Paláce Akropolis ovládnou dvě přední kapely současné nezávislé scény. Vystoupí post-hudba a něco něco.

post-hudba

Není nad to si občas z plných plic zařvat, že se není na co těšit a dobře už bylo. Tyto pocity u nás momentálně nikdo nedokáže přetvořit v koncertní performance tak uvěřitelně jako post-hudba. Dominik Zezula a Tomáš Havlen dali dohromady kapelu, která imponuje pražským hipsterům, jihlavským rapperům i berlínským punkáčům. Loňská deska Svět na konci roku nula se stala výpovědí stárnoucích mileniálů, kterým se pod rukama proměňují každodenní životy do posledního detailu. A třebaže si za ni post-hudba neodnesla cenu Apollo, na kterou získala nominaci, její silné texty a špičkovou produkci z hlav nedostaneme ještě hodně dlouho. Údery písní jako Do práce přes Nuselák, z práce přes Nuselák tentokrát rozduní i Žižkov.

něco něco

Elektro-písničkářské duo z Prahy, které postupně přerostlo všechny své ostatní projekty. Ačkoliv zpěvačka Alžběta Trusinová a producent Tomáš Tkáč působí v osobitých kapelách Neřvi mi do ucha nebo Pris, největší pozornost na sebe momentálně strhává jejich mladší společný projekt s názvem něco něco. Dvojice umělců vede komunitní label Divnosti, který se díky svým aktivitám může pyšnit i cenou Vinyla. Kromě toho si kapela připsala i nominaci na sošku Apollo za loňské druhé album Útržky. Potkává se na ní vše na spektru od chytrých popových refrénů přes výjimečné texty až po cowbell a lásku k LCD Soundsystem. Přijďte na show, při které se přemýšlí výhradně v rozvitých souvětích.

Zdeněk Lichnovský

Můžete ho znát z rádiového vysílání, koncertních pódií i nočních toulek žižkovskými ulicemi. Zdeněk Lichnovský je programový ředitel Radia 1, kde zároveň spolumoderuje hudebně obsedantní magazín Reflektor. Zpívá v kapele Parta vynikajících lidí, s níž souvisí i producenti Tomáš Tkáč a Tomáš Havlen, kteří se 8. října představí ve Velkém sále. Tentokrát se můžete na Zdendu těšit v roli DJ, jeho ADHD setu totiž bude patřit afterparty na blikající Malé scéně. Speciální hosté zaručeni.

Za dramaturgií série PULZ v Paláci Akropolis stojí hudební publicista a moderátor Radia 1 Vojtěch Tkáč.


 
Doporučujeme