neděle 23. 10.
ALFA MIST /UK + BIRDS OF UNKNOWN /SI
19:30, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Alfa Mist

Upřednostňování obanžených emocí před perfekcionismem. Toto je krédo, které pohání dechberoucí kreativitu multiinstrumentalisty, rappera a producenta Alfa Mist. Přijďte si poslechnout kombinaci jazzu a hip-hopu v té nejlepší formě.

Jak Alfa Mist začínal? Nejprve se naučil vyrábět beaty jako školák v East Ham v Londýně, poté Alfa pokračoval v objevování jazzu samplováním hip-hopových tracků producentů jako Hi-tek, Madlib a J Dilla. Naučil se hrát na klavír a postupně si vytvořil vlastní produkční styl rytmů v kombinaci s jazzovou improvizací. Už tehdy byl poznat jeho všudypřítomný smysl pro melodii .

„K jazzu jsem se dostal díky hip-hopovým trackům,“ říká Alfa. I proto jsou oba dva tyto směry v jeho tvorbě dokonale provázané.

Do Paláce akropolis Přiveze Alfa jeho novou desku Bring Backs, která ukazuje Alfu, jak čelí novým výzvám, které svět přinesl. Je na ní slyšet Alfova hudební cesta celou škálou hudebních žánrů. Kromě zmíněného jazzu a hip-hopu album flirtuje i s neo-soulem. Výsledek je dechberoucí, nahání husí kůži a vtahuje. Pozorně se zaposlouchejte, ať uslyšíte všechny fragmenty různých stylů, které Alfa spojuje. Devět spojuje pozoruhodná báseň od Hilary Thomas, která vyjadřuje realitu budování komunity v nové zemi.

birds of unknown

Birds of unknown je jazzové trio z Lublaně. Zpěvačka Patricija Škof, saxofonista Tibor Pernarčič a kytarista Tilen Beigot mají za sebou již řadu vystoupení na festivalech jako Jazz Festival Ljubljana, Jazzinty, LENT, Artkamp aj. Stali se jedněmi z finalistů pořadu Klubski Maraton slovinského Radia Študent a letos byli vybráni jako slovinští reprezentanti pro projekt Footprints Europe. Debutové album Gently sailing vyjde letos v prosinci.

Projekt podporuje www.liveurope.eu


 
Doporučujeme