neděle 9. 10.
MOON HOOCH /US + SUPPORT ► TYGROO /CZ
19:30, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Moon Hooch: EDM se dvěma saxofony

„Říkám vám, že tihle týpci jsou cool!“ prohlásil o nich Iggy Pop. Podle Guardianu jejich styl můžeme nazvat virtuózním jazzem nebo akustickým technem. Vyber si. Jisté je, že se Moon Hooch přesně po roce vrací do Prahy s novou deskou Life On Other Planets.

V roce 2019 bez zaváhání roztancovali tisíce lidí na Karlově náměstí během našeho Open Airu. V roce 2020 zahrají 25. dubna v Paláci Akropolis a představí naživo novou desku Life On Other Planets, která vychází 10. ledna.

Americká saxofonová techno formace

Moon Hooch byli buskeři jen do té doby, než policejní sbor v New Yorku zhruba před deseti lety zakázal jejich vystupování z důvodu ohrožení veřejného pořádku. Netrvalo dlouho a začali vyprodávat svoje koncerty po celém světě a vystupovat v televizních show vedle jmen, jako jsou Tame Impala a James Blake.

Sami prohlašují, že chtějí, aby jejich koncerty byly šílené taneční párty. Dokonce i ti nejvíce otevření jazzoví hudebníci se na ně občas mračí. Možná proto, že jeden ze dvou saxofonistů mívá na svém nástroji nasazený obří stavební kužel.

Určitě se podívej na jejich vystoupení v rámci Tiny Desk Concert od NPR, které už na YouTube stihlo nasbírat přes 3 miliony zhlédnutí. Podle samotného tvůrce Tiny Desk je to snad jeho nejoblíbenější show vůbec. Takový transcendentní mix jazzu, EDM a rocku se prostě jen tak neslyší. Život na jiných planetách

Kapela se sama tak trochu ze srandy označuje jako post-racionální kapela, protože se vždy snaží hlavně dělat věci tak, jak je cítí, aniž by příliš přemýšlela nad svým úspěchem a budoucností obecně.

V tomto duchu vznikla i nová deska Life On Other Planets, kdy se prostě a jednoduše snažili přetavit veškerou energii ze svých živých vstoupení do 9 skladeb. Každou z nich nahráli na jeden záběr. Jak album zní? Jako když po koncertu vezmete jejich propocený trička, vyždímáte je do poslední kapky, tekutinu necháte projít šestinásobnou destilací a filtrací přes přírodní uhlíkové filtry a pak si vše nalijete do uší. Žádná studiová kouzla, pouze tři virtuózové, kteří podle všeho sdílejí telepatické schopnosti přesahující žánry i tradice.

Fanoušci si tak při poslechu budou moci říkat: „Přesně takoví jsou naživo!“


 
Doporučujeme